Снимка БулфотоМинистър Красимир Вълчев обяви, че учениците може да се върнат

...
Снимка БулфотоМинистър Красимир Вълчев обяви, че учениците може да се върнат
Коментари Харесай

Вълчев: След 4 януари ще се решава по области в кои училища и кои класове ще има присъствено обучение

Снимка Булфото

Министър Красимир Вълчев разгласи, че учениците може да се върнат в клас вероятно след 4 януари. Той разкри при какви условия ще стане това.

 

Последните тематики от образователните програми за матурите на учениците може да отпаднат от изпитите и тази година. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на дискусия с родители, инициирана от омбудсмана Диана Ковачева, написа ruse24.bg.

" Най-вероятно и през идващите месеци ще продължи епидемиологичната обстановка. След 4 януари, в случай че ситуацията разрешава, ще се премине към локално взимане на решения, при което  по области ще се преценя в кои учебни заведения и кои класове могат да възстановят присъственото образование ", каза той.

" При взимане на решение за разхлабване на ограниченията първите възпитаници, които ще се върнат в класните стаи, ще са учениците от начален курс 1 - 4 клас. След това с приоритет са учениците от 7-и и 12-и клас ", разясни Вълчев.

Обмисля се при връщане на първите възпитаници в класните стаи да се провежда друг график за другите класове по този начин, както беше преди цялостното прекосяване към отдалечено образование.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР